Outplacement

Jouw werkgever gaat jouw contract beëindigen. Dat kan zijn door een reorganisatie of omdat de werkgever en jij niet met elkaar verder kunnen of willen. Dit kan onverwachts aankomen of misschien zag je het wel al aankomen. Deze situatie zorgt voor veel onrust en brengt vervelende gevoelens met zich mee; boosheid, verdriet, onmacht of misschien juist wel opluchting. Wat ga je nu doen en hoe pak je het aan? Bij outplacement is het altijd belangrijk dat er goede en duidelijke afspraken worden gemaakt tussen jou en jouw werkgever.

Dit kan bijvoorbeeld worden opgenomen in een vaststellingsovereenkomst. In de vaststellingsovereenkomst kan een budget voor een outplacementtraject zijn opgenomen. Je kunt vaak kiezen tussen een ontslagvergoeding of voor outplacement. Outplacement biedt nieuwe kansen, nieuwe uitdagingen en een nieuwe start, ook al voelt dat misschien op dit moment niet zo. Feit is wel dat je anders misschien zelf nooit vrijwillig deze stap gezet zou hebben. Hopelijk kun je deze fase toch zien als een betaalde heroriëntatie op de arbeidsmarkt. Bij een outplacementtraject krijg je een vastgestelde periode de tijd om een nieuwe baan te vinden. Benut deze tijd en deze kans goed! Graag bied ik je hiervoor de hulp die jij waarschijnlijk op dit moment goed kunt gebruiken.

Het outplacement traject

Jij bent uniek! Net als bij individuele loopbaantrajecten, is ook een outplacementtraject geen standaard traject. Samen zullen we een passend traject voor je samenstellen. We richten ons tijdens dit traject op jou als persoon. Maar daarnaast richten we ons ook samen op de markt. Er zal aandacht besteed worden aan het maken van een CV, het onderhouden en inzetten van jouw netwerk en het zo optimaal mogelijk voorbereiden op een sollicitatie. In grote lijnen ziet een outplacement traject er als volgt uit:

 • Verwerking van het ontslag en omgaan met veranderingen.
 • Eigen kwaliteiten leren kennen, focus op het werk en keuzes durven maken.
 • Netwerken.
 • Solliciteren.

“Laat ons jou mee helpen naar een oplossing!”

Outplacement traject

De methode waar ik mee werkt, JOBtoWORK, is hier uitermate geschikt voor. JOBtoWORK is een methode waar je per fase een keuze hebt uit tientallen verschillende oefeningen en vragen. Ieder persoon is verschillend en daarom kun jij zelf bepalen welke oefening jou het beste ligt. De 4 fases van deze methode bestaan uit: veranderen, kiezen, netwerken en solliciteren. Tijdens het outplacement traject help ik je om met zelfvertrouwen en enthousiasme deze nieuwe toekomst aan te gaan.

Inhoud en tarieven

Het Compact (6 maanden) outplacementtraject van €2.775,- exclusief BTW en exclusief eventuele reiskostenbestaat uit:

 • Een intakegesprek van 45 minuten; 
 • Een loopbaantraject van zes gesprekken, 75 minuten per gesprek (1x per 2 weken);
 • Drie gesprekken van 75 minuten per gesprek (1 x per 2 weken) gericht op ondersteuning bij baan werving;
 • Een eindgesprek, indien gewenst met de werkgever erbij;
 • De mogelijkheid om tussen de sessies door vragen te stellen via de mail.
 • Diverse opdrachten, tussen de sessies door, zodat je echt intensief bezig bent en de opdrachten implementeert
 • Indien gewenst, een persoonlijkheidsvragenlijst en een beroepskeuzeonderzoek;
 • Een werkmap voor opdrachten en achtergrondartikelen;
 • Koffie of thee tijdens onze gesprekken.
  Dit traject is een verkorte versie van mijn volledige traject. In de praktijk betekent het dat ik je kan helpen bij een algemene update van je CV, het maken van één á twee functiegerichte sollicitatiebrieven en een algemene voorbereiding op netwerkgesprekken.
  Alle uren zijn tot een half jaar na de start van het traject in te zetten.

Een Volledig (1 jaar) traject van €3.950,- exclusief BTW en exclusief eventuele reiskostenbestaat uit:

 • Een intake van 45 minuten;
 • Een loopbaantraject van zes gesprekken, 75 minuten per gesprek (1x per 2 weken);
 • Negen gesprekken van 75 minuten per gesprek (1 x per 2 weken) gericht op ondersteuning bij baan werving;
 • Een tussentijdse evaluatie;
 • Een eindgesprek, indien gewenst met de werkgever erbij;
 • De mogelijkheid om tussen de sessies door vragen te stellen via de mail.
 • Diverse opdrachten, tussen de sessies door, zodat je echt intensief bezig bent en de opdrachten implementeert
 • Indien gewenst, een persoonlijkheidsvragenlijst en een beroepskeuzeonderzoek;
 • Een werkmap voor opdrachten en achtergrondartikelen;
 • Koffie of thee tijdens onze gesprekken.

Dit volledige traject biedt je optimale ondersteuning bij het vinden van een nieuwe baan. Gedurende het hele traject help ik je bij de voorbereiding en evaluatie van al je sollicitatieacties, de screening van je sollicitatiebrieven en het aanpassen van je CV per sollicitatie, voorbereiding op sollicitatiegesprekken, eventuele assessments of psychologische tests en arbeidsvoorwaardengesprekken, waardoor je je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroot. Alle uren zijn binnen een jaar na de start van het traject in te zetten.  

Op Maat

Mocht je met je werkgever een afwijkend bedrag aan outplacementvergoeding zijn overeengekomen, dan kan ik je een offerte op maat bieden, waarin ik het aantal uren aan ondersteuning aanpas aan het beschikbare budget.

Resultaat

Helaas kan ik je geen garantie geven dat het gaat lukken om binnen de termijn van het outplacementtraject een baan te vinden. Wel kan ik je garanderen dat je door het volgen van een outplacementtraject klaar bent om aansluitend zelfstandig verder te kunnen gaan met het zoeken van een baan.

Vervolgmogelijkheden

Mocht je na afronding van je outplacementtraject nog behoeften hebben aan verdere ondersteuning, dan bied ik je de volgende uitbreidingsmogelijkheden:

 • Verlenging van het traject voor drie maanden, bestaand uit: 6 gesprekken en 2 uur tussentijds e-mail/telefonische contact: € 1.345,-.
 • Individueel sollicitatieconsult(en), ter voorbereiding op specifieke sollicitaties: € 245,- per gesprek inclusief voorbereiding. Screening van brief en CV voor specifieke vacature of voorbereiding op sollicitatiegesprek.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

De locatie

De gesprekken vinden plaats tussen 9.00 en 17.00 uur op een informele locatie. De coachpraktijk is gevestigd aan de Kruiskamplaan 138, 1911 LN Uitgeest. Gratis parkeren (vlak) voor de deur. De locatie is met de auto en met OV goed te bereiken. Vanaf het station Uitgeest is het ongeveer 10 minuten lopen.  

Vragen/contact

Heb je een vraag, of wil je een kennismakingsgesprek inplannen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Jouw vraag/vragen beantwoord ik zo snel mogelijk. Ik kijk er naar uit om kennis met jou te maken en om samen dit traject te gaan bewandelen. Met als doel rust en balans in jouw leven.