Recensies klant

Een dame van midden 30 die twijfelde over wat ze wilde doen. Zij had door het vertrek bij haar laatste werkgever een deuk in haar zelfvertrouwen opgelopen. Zij heeft een gezin en probeerde vele ballen tegelijk hoog te houden. “Maaike is een heel fijn persoon om mee samen te werken. Ze luistert goed, zodat ze een precies afgemeten plan kan maken samen met jou. Je kan haar altijd goed bereiken voor vragen. Wat ik persoonlijk als heel prettig ervaar, omdat je zo niet kan vastlopen op ‘huiswerk’. Maaike heeft altijd alles netjes op orde en papieren bij de hand. Ze legt alles heel duidelijk uit. Kortom: Bij Maaike kom je er zeker uit wat je kan en waar je naartoe wilt in jouw carrière.”

Een dame van midden 30 die op zoek was naar een goede balans tussen privé en werk. Die op zoek was naar meer zelfvertrouwen en die rond liep met de vraag “wat wil ik nu echt gaan doen”. Evaluatievragen en haar antwoorden. Wat was het doel dat je graag wilde bereiken in het traject? “Uitzoeken wat voor werk nu precies bij mij past en of ik sommige functies wel aan kan.” In hoeverre en op welke manier heeft het traject hieraan bijgedragen? “Ik heb beter inzicht gekregen in hoe ik in elkaar zit qua werk, wat ik nu echt belangrijk vind en daarnaast dat ik meer kan dan ik dacht.” Wat kun je zeggen over de duur en de frequentie van de gesprekken? “Deze waren prima. De tijd dat we samen waren was qua tijd genoeg om alles te bespreken en om het huiswerk door te nemen. Daarnaast kon ik Maaike tussendoor ook per mail of telefonisch bereiken.” Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd? “Dat ik toch wel meer van mijzelf mag laten horen. Dat ik best wel wat kan en weet.” Hoe ga je met het geleerde verder? “Dat ga ik proberen verder uit te werken bij mijn huidige baan. Ik heb het er ontzettend naar mijn zin en ik denk dat het ook een goede plek voor mij is om dit verder uit te werken met wat ik met Maaike heb doorgenomen.” Hoe heb je de gesprekken ervaren? “Heel prettig en relaxed.” Wat zie je als de sterke punten van deze loopbaancoach? “Maaike kan alles heel goed relativeren. En dat had ik ook wel nodig. We begrepen elkaar heel goed, zodat zij mij op alle vlakken kon begeleiden. Vlakken zoals onzekerheid en het meer voor jezelf op durven komen.” Welke tips/suggesties heb je ter verbetering? “Geen. Maaike heeft alle papieren altijd bij de hand, kan het ook naar je toe mailen. Is goed bereikbaar (mail, telefonisch). En de gesprekken zijn volgens mij precies lang genoeg zo 1 uur / 1,5 uur. ” Wat voor cijfer geef je je loopbaancoach? “Een 9” Wat wil je verder nog kwijt over de coach/ coaching? “Het heeft mijn ogen echt doen openen hoe ik en in combinatie met mijn gezin / werk in elkaar zit. Maaike is een heel fijn persoon om mee samen te werken en heeft ook een luisterend oor. Maar gaat daar ook meteen mee aan de slag, heel fijn.”

Een dame van midden 30 die op het punt stond haar baan op te zeggen (wat ze ook heeft gedaan tijdens ons traject samen) en die wilde onderzoeken wat ze echt wilde gaan doen. Balans tussen privé en werk was voor haar erg belangrijk. Evaluatievragen en haar antwoorden. Wat was het doel dat je graag wilde bereiken in het traject? “De vraag waar ik antwoord op zocht was: wat wil ik?” In hoeverre en op welke manier heeft het traject hieraan bijgedragen? “Door de sessies met Maaike en door de oefeningen die ik kreeg heb ik een aardig antwoord gekregen. Nu alleen nog finetunen.” Wat kun je zeggen over de duur en de frequentie van de gesprekken? “De tijd vloog elke keer voorbij en ik heb het idee dat het aantal gesprekken wel voldoende is.” Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd? “Dat het fijn is als iemand je helpt om je prioriteiten op een rijtje te krijgen. Vaak zitten mensen vast in een bepaald patroon en kunnen zich hier niet meer uit halen.” Hoe ga je met het geleerde verder? “Doorpakken en actie ondernemen.” Hoe heb je de gesprekken ervaren? “Maaike is een heel fijn persoon om mee te praten, ik heb me nooit ongemakkelijk gevoeld bij haar.” Wat zie je als de sterke punten van deze loopbaancoach? “Mensenkennis, gedrevenheid, positief. ” Welke tips/suggesties heb je ter verbetering? “Ik vond het wel prima als de gesprekken wat uitliepen, maar ik kan mij voorstellen dat het voor Maaike misschien wat teveel wordt op den duur. Dus mijn tip zou zijn, beter de tijd bewaken.” Wat voor cijfer geef je je loopbaancoach? “Zeker een 9” Wat wil je verder nog kwijt over de coach/coaching? “Maaike is topper, die mij door een periode heeft geloodst waarin ik de weg een beetje kwijt was.”  

Workshop Balans tussen privé en werk

Bij deze een aantal recensies naar aanleiding van de workshop Balans tussen privé en werk in de bibliotheek te Heiloo: “Wat een fijne insteek, dit was voor mij de eerste hulp bij onduidelijkheid” (anoniem) “Een hele inspirende workshop” (anoniem) “Een stap ik de goed richting heeft mij deze avond opgeleverd” (Yvonne) “Een leerzame en mooie workshop” (Sonja)

“De workshop werk en privé in balans vond ik een echte eye opener! Door leuke stappen te doorlopen geef je eigenlijk antwoord aan jezelf over de verschillende aspecten in werk maar ook privé. Het weer bewust worden wat voor jou belangrijk is en waar je van ontspant!
In 1 woord was de avond: fijn!
Maaike is een ontzettend lieve, en zeer inspirerende vrouw! Ze luistert goed naar ieders verhaal en weet dat direct om te zetten naar een positief advies of een actie die ondernomen kan worden. Maaike is ook erg open over haar eigen verhaal, wat het makkelijker maakt ook je eigen ‘problemen’ te uiten.”(Lianne)

 

Delia (financieel administratief medewerker - nu werkzaam in de zorg!)

Delia heeft de Workshop Balans tussen privé en werk bij mij gevolgd en daarna een persoonlijk loopbaan traject. Delia werkte in de financiele sector, maar zat niet meer op haar plek. Ze liep tegen een burn-out en en liep in de ziektewet. Dit zijn haar woorden naar aanleiding van haar individuele traject bij mij: “Ik wil jou bedanken voor de leuke en inspirerende sessies. Je hebt mij erg gemotiveerd om het roer om te gooien. En ik ben er blij mee!”

“Ik vond het fijn om samen met Maaike dit loopbaantraject te hebben doorlopen. Tijdens de gesprekken heb ik onderzocht wie ik ben, wat voor mij belangrijk is, wat mij drijft en wat mijn normen en waarden zijn. Tevens heb ik onderzocht wat ik zoek in een baan en in een werkgever en wat bij mij past. Nu deze zaken duidelijk zijn kan ik hier in de praktijk mee aan de slag kan ik stappen gaan maken. Maaike heeft mij erg gestimuleerd tijdens het traject zodat ik weer in mijzelf ben gaan geloven.

Door het enthousiasme van Maaike ben ik erg gemotiveerd geraakt en weer in mijzelf gaan geloven. De combinatie van gesprekken en oefeningen is een aanpak die goed bij mij past en heeft mij veel  gebracht op persoonlijk en op werkgebied. Ik heb een overstap gemaakt van de financiële sector naar de zorg en heb daar ook een baan in gevonden.”

Pim (projectleider in de jeugdhulp)

Pim: “Na 20 jaar afscheid van mijn werkgever. Traject wil ik gebruiken om duidelijk te krijgen welke richting ik op wil: ondernemerschap of werkgever?”

“Maaike is een prettige loopbaancoach om mee samen te werken. Ze luistert goed en stuurt waar nodig. Ze voelt goed aan wat nodig is en wat niet. Maaike is betrouwbaar, trouw en houdt het traject goed in het oog”

Workshop Privé Werk Balans in de bibliotheek te Castricum

Reactie naar aanleiding van deze avond: “Een hele inspirerende workshop. Ik ging 10x zelfverzekerder weg dan ik kwam! Bijna een ander mens.” “Een hele leuke workshop. Zo leuk om te zien dat iedereen zo open is. Erg leuk om kwaliteiten te ontvangen van anderen. “ (Nienke) “Out of the box. In een korte tijd eye openers.” (Marije) “Een leuke, actieve, positieve, enthousiaste, uitdagende en verhelderende workshop.” (Ninco) “Open en positieve interactieve avond!” (Marieke) “Mooie aanzet om mensen in beweging te krijgen / bewust te maken.”

Lotte (HR adviseur)

“Maaike is een fijn, warm en toegankelijk persoon die tijdens de sessies de juiste vragen weet te stellen. Het traject heeft mij behoorlijk door elkaar geschud en veel aan het denken gezet, terwijl ik voorafgaande best bang was dat ik door mijn eigen achtergrond als ‘coach en HR Adviseur’ de gesprekstechnieken wel zou kennen. Dit heb ik tijdens de gesprekken helemaal niet zo gevoeld, ik kon mijzelf juist heel goed openstellen door de veilige omgeving die Maaike weet te creëren. Alle oefeningen en uitkomsten zijn praktisch en je kan hierdoor direct verder aan de slag. De inzichten zijn heel fijn en geven direct meer richting. Maaike, nogmaals heel veel dank voor de fijne gesprekken. Je hebt mij super geholpen en ik ben heel blij dat ik bij jou ‘mocht’ komen! Mijn doel was meer rust te vinden en eens blij te zijn met de dingen die ik bereik. De rust is zeker meer gevonden, ik kan weer een stuk beter relativeren en inzien waar het misgaat (in mijn hoofd). Blij zijn met de dingen die ik bereik zal de toekomst uit moeten wijzen. Ik merk wel al dat ik, mede door de rust, ook sneller tevreden ben en eerder het ‘perfecte plaatje’ los kan laten.”

Bryan (Jeugd maatschappelijk medewerker bij jeugdhulp)

Bryan heeft een loopbaantraject bij mij gevolgd, met als resultaat dat hij zijn baan heeft opgezegd en zijn droom en hart is gaan volgen. Zijn woorden nav ons traject samen; “Niet zozeer de inhoud van de oefeningen, maar juist hetgeen wat jij klanten geeft, is van extra toegevoegde waarde in het traject en in de gesprekken. Jij geeft openheid en eerlijkheid en dat is wat je dan ook van mij (en van jouw klanten) terug krijgt. Ik stel mij hierdoor makkelijker open op en jij zorgt hierdoor dat alles bespreekbaar wordt”.

Marjan (Service coordinator)

“Ik wist van te voren niet wat te moeten verwachten, ik zat tegen een burn out aan en Maaike heeft mij de afgelopen maanden door deze periode heen begeleid. Ik heb het lek weer boven en dankzij haar trucs en tips heb ik handvaten waarmee ik verder kan en mezelf in de gaten kan houden. Maaike, bedankt voor alles, het traject heeft mij inzichten gegeven en verder geholpen, ik heb me zo ontzettend naar gevoeld dat ik niet in staat was om mijn huiswerk te doen of te werken, m‘n hoofd zat te vol. Nu ben ik weer in staat om lekker te werken en de boel thuis draaiende te houden. Bedankt, ben blij dat ik bij je geweest ben.”

Workshop "Keuzestress"

Jongeman uit Amsterdam:
“Allereerst bedankt voor de workshop. De workshop leerde mij welke stappen ik kan zetten om tot een keuze en waar ik naar moet kijken. Er kwamen ook de obstakels aan bod om een keuze te maken en hoe hiermee om te gaan. Tijdens de workshop kwam ik tot nieuwe inzichten en leerde ik de do’s en don’ts om een keuze te maken.

Workshop "ontdek jouw talenten" bibliotheek Noordwijk (Walk & Talk).

Reacties van de deelnemers in 1 woord naar aanleiding van de workshop:
“Lekker actief, positief gevoel, positief de deur uit, verhelderd, inspirerend, simpel en overzichtelijk, motiverend, confronterend, nieuwe inzichten, optimistisch, interesse in de deelnemers”.
Inhoud van de workshop:
“Prima, inspirerend, herkenbaar, interactief, geweldig, focus op het positieve op jouw kwaliteiten, zeer goed, gezellig, leerzaam, interessant, veel inzichten, motiverend, optimistisch, lekker actief”.
De trainer:
“Open, duidelijk, inspirerend, met beide benen op de grond, weet waar ze het over heeft.
“Heel fijn, helder, duidelijk, motiverend, vriendelijk en zorgzaam. Ze creëert een verlangen naar meer en geeft vertrouwen dat de baan er echt is voor mij!  Ze geeft mij vertrouwen.
Ze heeft goede ideeen.
Een fijne en gezellige trainer die duidelijk en rustig overkomt.
Inspirerend, motiverend en positief.
Uitstekend.
Zorgt voor een goede interactie en is erg betrokken.
Bevoegd in heel veel optimisme.
Inspirerend en een positief mens. Fijn om naar haar te luisteren”.
Cijfer voor de workshop: gemiddeld van alle deelnemers een 9
In een paar zinnen omschrijven wat je van de workshop vond en wat je eraan gehad hebt:
“Fijn om gevoelens en gedachten te delen met elkaar. Een geweldige kwaliteit en inspirerend.
Leuk, positief en stimulerend.
Het heeft vertrouwen gegeven dat ik die baan WEL kan vinden.
Leerzaam, beter inzichten gekregen in de personen om mij heen. Plezierig.
Leerzaam, inspirerend, vooral complimenten geven en krijgen was erg leuk.
Deze workshop heeft mij een positief gevoel gegeven.
Leuke interactie, maakt mij vrolijk.
Heldere manier van werken zorgt ervoor dat ik met een positief gevoel naar huis ga.
Interessante workshop met veel optimisme en andere mogelijkheden om werk te vinden. Ben tevreden.
Kwam goed gehumeurd weer buiten.
Vond de positiviteit erg prettig”.

Lisette - Intercedent

Lieve Maaike,

Dank voor je inzet de afgelopen tijd, samen zijn we er stapje voor stapje achtergekomen wat mij past, alsof er iedere keer weer een paar puzzelstukjes samenvielen. De puzzel is groot, ik ben er dan ook nog niet, maar door jouw hulp weet ik nu beter wie ik ben en wat voor mij belangrijk is. Ik geloof erin dat het mogelijk is datgene te vinden waar ik naar op zoek ben. En al geloofde ik dit dan misschien niet gelijk, dan ben jij degene wel die mij er vrij snel van heeft kunnen overtuigen dat dit lukken gaat. Jij hebt mij inspiratie gegeven en dat wil en ga ik omzetten naar acties in de praktijk. Dank voor je geduld, je hulp en je energie. Je bent een mooi mens!
Liefs, Lisette

Workshop Prive Werk Balans bij de Prinsenstichting (november 2019)

“De workshop zorgt voor positieve energie en praktische tips waar ik direct mee aan de slag kan”.
“Doen! Fijne trainster met gevoel voor humor en die je laat zien dat je het waard bent!”
“Een hele fijne cursus om weer positief op jezelf neer te leren kijken”.
“Erg goed. Je mag je kwetsbaar opstellen en je voelt je veilig om te vertellen. Je gaat met een zeer prettig gevoel de deur uit.”

Jennifer (aan het re-integreren)

“Ik heb Maaike ervaren als een heel fijn en meelevend persoon. Zij heeft mij handvatten gegeven voor de toekomst en zonder haar zat ik nu misschien nog steeds in de hectische situatie zoals die was toen ik voor het eerst bij haar kwam. Maaike heeft mij aangezet om voor mezelf op te komen, en om na te denken over wat IK wil. Ik ben dankbaar dat ik haar heb mogen leren kennen en dat ze open stond voor mijn verhaal. Wat ik ook heel prettig heb ervaren is dat ze nooit veroordeelde en altijd oog bleef houden voor de positieve dingen. Ik vind het jammer dat we het traject niet samen kunnen afronden, maar wil je ontzettend bedanken voor alles wat er wel was!”

© 2020 Prive Werk Balans
Powered by FunToStart