Workshops/Trainingen

PWB organiseert regelmatig interactieve workshops en trainingen. Tijdens de workshops en trainingen staan elke keer verschillende thema’s centraal. De workshops en trainingen hebben als doel bij te dragen aan duurzame inzetbaarheid, vitaliteit, werkgeluk en/of een gezonde privé werk balans. Misschien vind je het leuk om samen met een aantal mensen iets te ondernemen en om tegelijkertijd aandacht en tijd aan jezelf te besteden. Dit kan bijvoorbeeld samen met collega’s, vrienden, familie, ouders van school en/of buren. Kijk hier voor de mogelijkheden die PWB jullie biedt!

Een leuke en interactieve manier om tijd met en voor elkaar en voor jezelf te hebben.

Heb je al interesse of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met mij en houd Facebook en LinkedIn in de gaten. https://www.linkedin.com/in/maaike-baars/ https://www.facebook.com/privewerkbalans.nl/

Workshop “Balans tussen privé en werk”.

Wil jij spanning en ontspanning in balans krijgen, hebben en behouden op zowel privé- als werk gebied?  Geef jezelf dit cadeau: max 3 uurtjes, een paar kleine stappen, 100% resultaat!

Soms is de balans tussen werk en privé ver te zoeken. Je voelt je niet gelukkig met de situatie. Je ervaart stress en probeert alle ballen hoog te houden, maar je wilt niet overspannen raken. Dan is het nu hoog tijd voor jezelf. Tijd om eens op een positieve manier na te denken over jouw balans tussen privé en werk, over jouw energie gevers en over jouw kwaliteiten.

Inhoud van deze workshop 
Tijdens deze workshop wordt er in het kort iets verteld over stress en burn-out. Tevens zal je tips ontvangen om te voorkomen dat stress de overhand krijgt. Daarnaast zal je tips ontvangen voor een gezonde privé werk balans. Met deze tips ga je ook direct tijdens de workshop aan de slag. Dit doen we met behulp van het maken van jouw eigen droomboard. Deze workshop is bedoeld voor iedereen die zichzelf een cadeautje gunt. Voor degene die tijd maakt om na te denken over dingen die hem/haar echt gelukkig maken en die belangrijk voor hem/haar zijn. Na deze workshop ben je klaar voor de eerste paar kleine stapjes. Jij staat weer aan het roer en jij maakt jouw eigen keuzes die passen bij jouw leven van dat moment. De workshop zorgt ook voor een stuk teambuilding. Leer elkaar eens echt kennen. Tijdens deze interactieve workshop ga je aan de slag met het maken van jouw droomboard. Op jouw persoonlijke droomboard komt te staan:

 • Het antwoord op de “wondervraag”;
 • Wat jou energie geeft op het werk;
 • Wat jou energie geeft in jouw privéleven;
 • Waar jouw kwaliteiten liggen;
 • Hoe anderen jou zien;
 • Wat jou drijft;
 • En jouw eerste 2 actiepunten!

Middels deze workshop ga je op een positieve manier aan de slag met jouw wensen. Er is veel ruimte voor interactie. Je zult eyeopeners, handvatten en tips ontvangen.

Reacties van eerdere deelnemers aan deze workshop: “De workshop werk en privé in balans vond ik een echte eye opener! Door leuke stappen te doorlopen geef je eigenlijk antwoord aan jezelf over de verschillende aspecten in werk maar ook privé. Het weer bewust worden wat voor jou belangrijk is en waar je van ontspant!  In 1 woord was de avond: fijn! “ “Een hele inspirerende workshop. Waarbij je op een ontspannen en speelse manier inzicht krijgt in jezelf”. “Een prachtige workshop in een ongedwongen sfeer waarbij je tot mooie inzichten komt”.

Kosten voor bedrijven, de duur en het aantal deelnemers
Deze workshop vraagt een investering van €500,- (exclusief 21% BTW, reiskosten en eventueel reistijd). Dit is inclusief voorbereiding en de kosten voor materiaal. Het ideale aantal deelnemers is 6 tot 12 per workshop.
De duur van deze workshop bedraagt 2,5 tot 3 uur.

Kosten voor particulieren Deze workshop vraagt een investering van €175,- p.p. inclusief BTW. De duur van deze workshop bedraagt 2 tot 2,5 uur. Voor particulieren wordt de workshop regelmatig aangeboden bij onder andere scholen en bibliotheken in de regio. Houd hiervoor mijn LinkedIn en/of Facebook pagina in de gaten.Wanneer? in overleg
Waar?  Op de door jou/jullie gewenste locatie
Hoe laat? in overleg Voor informatie kun je bellen naar 06-48655304 of mailen naar: maaike.baars@prive-werk-balans.nl


Coachgesprek “Privé Werk Balans scan”

We kennen het allemaal. Drukte in ons lichaam, drukte in ons hoofd. Steeds meer mensen ervaren stress, zowel privé als op het werk. We moeten en willen ook zoveel…
Je wilt jouw werk uitstekend doen;
Je wilt carrière maken;
Je hebt een druk privéleven;
Je wilt een goede ouder, verzorger, vriend/vriendin, buurman/-vrouw en familielid zijn;
Je wilt iedereen voldoende aandacht geven;
Je wilt niks missen;
Je bent 24-uur per dag bereikbaar;
Je wilt sporten en bezig zijn met jouw hobby;
Je wilt alles zelf doen;
Je wilt alles tegelijk;
Je probeert 10 ballen tegelijkertijd hoog te houden,
MAAR je wilt niet overspannen raken of een burn-out krijgen.

De strijd tussen privé en werk kan je dagelijks zoveel stress geven en energie kosten, dat je er ongelukkig of zelfs wanhopig van wordt. Weet jij hoe jouw weegschaal erbij staat?
Voor het boeken van een vakantie nemen we uitgebreid de tijd. Waarom dan niet voor een gelukkig leven waar zowel privé als werk centraal staan en in evenwicht zijn? Sta jij aan het roer van jouw carrière, of doe jij wat anderen van jou verwachten?

Deze Privé Werk Balans scan is een uitstekende manier om een even tijd te maken voor jezelf en om inzichtelijk te krijgen hoe jouw weegschaal er op dit moment voor staat. Na het invullen van deze loopbaanscan volgt een persoonlijk gesprek mij. In dit gesprek van 60 minuten gaan we samen kijken waar je nu staat en of de pijnpunten zich aan de privé- of aan de werkkant bevinden. Je gaat bepalen waar je naar toe wilt en wat je nodig hebt voor een gezonde privé werk balans.
De Privé Werk Balans scan is speciaal voor medewerkers die zelf invloed willen hebben op de keuzes die ze maken en voor medewerkers die zichzelf een gezonde balans tussen privé en werk gunnen!

Kosten voor bedrijven Deze scan vraagt een investering van €125,- p.p. exclusief BTW en reiskosten. De duur van deze scan bedraagt 75 minuten.

Kosten voor particulieren Deze scan vraagt een investering van €95,- p.p. inclusief BTW. De duur van deze scan bedraagt 75 minuten.
Wanneer? in overleg
Waar?  Op de door jou/jullie gewenste locatie Hoe laat? in overlegVoor informatie kun je bellen naar 06-48655304 of mailen naar: maaike.baars@prive-werk-balans.nl


Workshop “Maak jouw eigen Inspiratiebord voor een gezonde balans tussen privé en werk”:

In balans zijn door d.m.v. het maken van jouw eigen inspiratiebord.

Samen met bekenden of onbekenden kun je een leuk en leerzaam moment inplannen. Gezellig en tegelijkertijd werken aan balans in jouw leven.
Op jouw inspiratiebord, welke je na afloop mee krijgt naar huis, komen de volgende onderdelen te staan; Activiteiten, waar krijg jij energie vandaan?
Inspiratiebronnen, waar haal jij je inspiratie vandaan?
Voorwaarden, wat heb jij nodig voor een gezonde balans?
Belemmeringen, welke gedachten remmen jou om jouw activiteiten en dromen te verwezenlijken?


Kosten voor bedrijven, de duur en het aantal deelnemers
Deze workshop vraagt een investering van €500,- (exclusief 21% BTW, reiskosten en eventueel reistijd). Dit is inclusief voorbereiding en de kosten voor materiaal.  Het ideale aantal deelnemers is 4 tot 8 per workshop. Anders is uiteraard wel bespreekbaar. De duur van deze workshop bedraagt 2,5 tot 3 uur.

Kosten voor particulieren Deze workshop vraagt een investering van €175,- p.p. inclusief BTW. De duur van deze workshop bedraagt 2 tot 2,5 uur. Voor particulieren wordt de workshop regelmatig aangeboden bij onder andere scholen en bibliotheken in de regio. Houd hiervoor mijn LinkedIn en/of Facebook pagina in de gaten.Wanneer? in overleg
Waar?  Op de door jou/jullie gewenste locatie
Hoe laat? in overleg Voor informatie kun je bellen naar 06-48655304 of mailen naar: maaike.baars@prive-werk-balans.nl


2 daagse training: Een gezonde Privé Werk Balans

Wil jij een gezonde balans tussen privé en werk? Wil jij een gezonde balans tussen spanning en ontspanning?
PWB loopbaacoach organiseert een 2 daagse training “een gezonde Privé Werk Balans”! Gedurende dag 1 zal je inzichten krijgen:

 • Hoe ontstaat balans en disbalans?
 • Hoe ziet jouw eigen privé werk balans (jouw weegschaal) eruit?
 • Waar knelt het? Na deze eerste dag ga je direct aan de slag met 1 item. Het doel is om dit item lichter te maken voor jezelf.

Gedurende dag 2 zal je in beweging komen om jouw knelpunten “lichter” te maken:

 • Je bent in staat om keuzes te maken;
 • Je hebt voldoende tips om jouw persoonlijke privé werk balans lichter te maken.

Het is een interactieve workshop in een vertrouwde omgeving waarbij voldoende tijd is om te sparren en om vragen te stellen.

Het programma van deze 2 daagse training: “een gezonde Privé Werk Balans”, ziet er in grote lijnen als volgt uit; Dag 1:

 • Je gaat inzien dat je niet de enige bent die op zoek is naar een gezonde balans;
 • Je gaat inzien hoe het staat met jouw balans, jouw weegschaal;
 • Je gaat leren loslaten en start daar direct vandaag mee;
 • Je krijgt huiswerk mee om actief aan de slag te gaan met onder andere loslaten.

Dag 2:

 • We gaan kijken naar jouw werk kant; hoe is deze nu en hoe kun je deze kant “lichter” voor jezelf maken;
 • We gaan kijken naar jouw privé kant: feiten en gedachten, hoe kun je daarmee omgaan en hoe kunnen we deze kant “lichter” maken.
 • Je ontvangt tips en adviezen om in balans te blijven
 • Een we bespreken hoe je nu verder gaat.

Wanneer? in overleg te bepalen Waar? Uitgeest (of in overleg op een andere locatie) Hoe laat? van 10.00 tot 16.00 uur Duur? 2 dagen
Prijzen? €600,00 p.p. voor 2 dagen inclusief een individueel vervolggesprek, koffie, thee en lunch (exclusief 21% BTW, reiskosten en eventueel reistijd).

Voor bedrijven gelden andere tarieven. Een offerte is op te vragen via 06-48655304 of maaike.baars@prive-werk-balans.nl 


Workshop: “Keuzestress”

Heb jij last van keuzestress?
Keuzestress
 is een vorm van stress die wordt toegekend aan de vele keuzemogelijkheden die er tegenwoordig zijn. De vele opties en mogelijkheden die er zijn kan mensen in verlegenheid brengen om te kiezen met als gevolg dat ze moeilijk tot beslissingen komen. In mijn werk als (loopbaan)coach hoor ik van veel klanten dat ze hier tegen aan lopen. Keuzes maken… jeetje wat kan dat lastig zijn. Sommige keuzes maak je snel en gemakkelijk, maar andere kosten veel meer tijd en energie. Tips om keuzes te maken zijn er, hieronder een aantal tips (in willekeurige volgorde);
1) Maak een plan
2) Win informatie in
3) Maak keuzes als je lekker en goed in je vel zit 4) Blijf niet malen en uitstellen, laat los
5) Vertrouw op jouw gevoel
6) Geniet van het feit dat je een keuze hebt gemaakt en kijk niet teveel achterom. Stop met piekeren.
7) Bepaal doelen en maak aan de hand daarvan keuzes
8) Onthoud dat je vrijwel altijd terug mag en kan komen op een beslissing
9) Wees niet bang om de verkeerde keuze te maken. Van fouten kun je leren.
10) Sta even stil voordat je een keuze maakt
11) Visualiseer jouw doel
12) Kies wat je wilt en niet wat je moet doen
13) Bepaal jouw prioriteiten, bepaal wat voor jou belangrijk is in het leven.
14) Laat je keuzes niet bepalen door wat anderen willen of anderen van jou verwachten.
15) Goed is goed genoeg
16) Het is jouw keuze, dus laat je niet teveel bepalen door wat anderen ervan vinden. Ieder mens is uniek!
17) Overweeg de opties

Workshop ivm het maken van keuzes. Gedurende twee  interactieve uren ga je samen met mij, of een aantal andere deelnemers aan de slag. Je gaat aan de slag met de stappen die belangrijk zijn bij het maken van een keuze. We gaan kijken naar:

 • Het in beeld brengen van de keuzemogelijkheden
 • Het onderzoeken van de keuzemogelijkheden en
 • Naar het maken van een keuze.

Samen gaan we op verkenning en gaan we informatie inwinnen. We gaan daarnaast kijken naar jouw waarden, jouw gevoelens en jouw motieven die belangrijk zijn bij het maken van deze keuze.
Tot slot kijken we naar de gevolgen en naar de manieren van kiezen.

Heb jij interesse? Mail dan naar maaike.baars@prive-werk-balans.nl.

Kosten voor bedrijven, de duur en het aantal deelnemers Deze workshop vraagt een investering van €500,- (exclusief 21% BTW, reiskosten en eventueel reistijd). Dit is inclusief voorbereiding en de kosten voor materiaal.  Het ideale aantal deelnemers is 2 tot 4 per workshop.
De duur van deze workshop bedraagt 2,5 tot 3 uur.Kosten voor particulieren Deze workshop vraagt een investering van €175,- p.p. inclusief BTW. De duur van deze workshop bedraagt 2 tot 2,5 uur. Voor particulieren wordt de workshop regelmatig aangeboden bij onder andere scholen en bibliotheken in de regio. Houd hiervoor mijn LinkedIn en/of Facebook pagina in de gaten.Wanneer? in overleg
Waar?  Op de door jou/jullie gewenste locatie Hoe laat? in overleg
Voor informatie kun je bellen naar 06-48655304 of mailen naar: maaike.baars@prive-werk-balans.nl


Workshop: “Hoe krijg ik mijn leven in balans?”

Wil je antwoorden hebben op de volgende vragen?

 • Hoe breng ik balans in mijn leven?
 • Waar besteed ik mijn energie aan?
 • Welke keuze(s) kan en wil ik makenBelangrijk is hoe jij omgaat met wat er op jouw pad komt.  En dat je kunt accepteren wat voor jou en niet mogelijk is. Van daaruit kun je kiezen waar je energie in wilt steken en waarin niet, zodat je steeds een nieuwe balans weet je vinden in jouw leven. Dus gekeken naar zowel privé als werk.

Deze workshop is zowel bij individuele begeleiding als bij coaching in groepen of teams te gebruiken.

Wil jij de juiste balans vinden? Dan is deze workshop iets voor jou!

Workshop “hoe breng in mijn leven in balans?”.
Gedurende twee  interactieve uren ga je samen met mij, en/of een aantal andere deelnemers aan de slag. Je gaat aan de slag met de stappen die belangrijk zijn bij het maken van een keuzes en die bijdragen aan een gezonde balans in jouw leven. We gaan kijken naar:

 • Levensstijlen: Je kijkt naar het leven dat je nu leidt of welke je zou willen leiden. We kijken naar de positief klinkende omschrijvingen.
  Voorbeeld van een levensstijl: gezond, ontspanning, afwisselend.
 • Vragen: deze vragen helpen jou bij het opsporen van (onbewuste) wensen met betrekking tot jouw manier van leven. Voorbeeld van een vraag: Welke manier van ontspannen past bij jou?
 • Model van levenskunst: Dit model kan jou helpen bij het zoeken naar balans in jouw leven of bij het concreet invullen van het leven dat je wenst. Er wordt gekeken naar:
  – Eigen wensen
  – Wensen van anderen.
  – Eigen mogelijkheden en beperkingen
  – Mogelijkheden en beperkingen van anderen.
 • Afbeeldingen: Op basis van foto’s kun je het gesprek aan gaan over jouw huidige leven of het leven dat je wilt gaan leiden.

Heb jij interesse? Mail dan naar maaike.baars@prive-werk-balans.nl.

Kosten voor bedrijven, de duur en het aantal deelnemers
Deze workshop vraagt een investering van €500,- (exclusief 21% BTW, reiskosten en eventueel reistijd).
Dit is inclusief voorbereiding en de kosten voor materiaal.  Het ideale aantal deelnemers is 2 tot 4 per workshop.
De duur van deze workshop bedraagt 2,5 tot 3 uur.

Kosten voor particulieren
Deze workshop vraagt een investering van €175,- p.p. inclusief BTW.
De duur van deze workshop bedraagt 2 tot 2,5 uur.
Voor particulieren wordt de workshop regelmatig aangeboden bij onder andere scholen en bibliotheken in de regio. Houd hiervoor mijn LinkedIn en/of Facebook pagina in de gaten.

Wanneer? in overleg
Waar?  Op de door jou/jullie gewenste locatie
Hoe laat? in overleg

Voor informatie kun je bellen naar 06-48655304 of mailen naar: maaike.baars@prive-werk-balans.nl


Workshop: “Kennismaking met HSP (hooggevoeligheid)”.

Wist je dat 15-20% van de bevolking hoog sensitief (oftewel hooggevoelig) is? Dus iets minder dan 1 op de 5 mensen? HSP’ers zijn mensen die de omgeving veel intenser ervaren dan anderen. Hooggevoeligheid is een persoonlijkheidskenmerk. Bij de een ligt de nadruk op overgevoeligheid voor licht, geluid en drukte. De ander is super empathisch.

Enkele kenmerken van een hoogsensitiviteit:

 • Je merkt sneller en beter subtiele verschillen en dingen waar;
 • Je bent gevoeliger voor prikkels. Daardoor heb je meer tijd nodig om deze indrukken te verwerken;
 • Je hebt een rijk en diep gevoelsleven;
 • Je voelt stemmingen en sferen goed aan;
 • Je ervaart de emoties van anderen;
 • Je schrikt sneller dan anderen;
 • je komt verlegen over, hoewel je dat niet bent;
 • Je functioneert minder goed als je geobserveerd of geëvalueerd wordt;
 • Je bent gevoeliger voor (werk)stress, depressie, angst en burn-out;
 • Je hebt een gevoelig lichaamssysteem en je kunt snel en heftig reageren op warmte en kou, bepaald voedsel, alcohol en/of cafeïne;
 • Je voelt je van jongs af aan anders dan anderen.

Doel van de workshop
Het krijgen van herkenning, erkenning, tips en handvatten mbt hooggevoeligheid. Je hebt na deze workshop inzichtelijk in wat je wel en niet zelf kunt beïnvloeden. Je krijgt het antwoord op de vraag waarom jij je van kinds af aan misschien altijd “anders” hebt gevoeld. Na herkenning en erkenning kun je ervaringen gaan her kaderen, want zorgt voor een stuk acceptatie en rust in jouw lijf en in jouw hoofd.
Jij kunt op deze manier zelf bijdragen van jouw eigen werkgeluk (en hiermee ook het stuk werkgeluk van jouw collega’s).
Inhoud van deze workshop
Gedurende deze workshop wordt er zowel naar jouw privé- als naar jouw werkleven gekeken. Er is ruimte om te sparren met andere HSP’ers en/of mensen die er meer over willen weten. Tevens is er voldoende tijd voor interactie, om onder andere te bespreken waar een ieder tegenaan loopt en hoe een ander ermee om gaat.

Tijdens deze interactieve workshop (6 uur, bv van 10.00 tot 16.00 uur) ga je aan de slag met het maken van jouw HSP bord.
Op jouw persoonlijke HSP bord komt te staan:

 • De uitslag van de HSP test (mocht je deze test al gedaan hebben, dan is het geen probleem om je alsnog aan te melden); Mocht je zelf niet HSP zijn, maar er meer over willen weten, dan is deze test belangrijk om de signaleren bij jouw medewerkers te leren kennen.
 • Kenmerken van hooggevoeligheid die op jou of op jouw medewerker van toepassing zijn;
 • Tips en handvatten voor jou of jouw medewerker om beter om te kunnen gaan met hooggevoeligheid.
 • Antwoord op de vraag welke invloed HSP wel, dan wel niet, heeft op jouw (of dat van jouw medewerker) functioneren;
  We gaan hierbij onder andere kijken naar:
  – Haal jij of haalt jouw medewerker voldoening uit jouw of het werk?
  – Hoe gaat de samenwerking met collega’s en jouw of zijn leidinggevende?
  – Jouw persoonlijke arbeidsverleden
  – Reden van vertrek en wat zegt dat over jou als persoon?

  Kosten en duur voor bedrijven 

Deze workshop vraagt een investering van €990,- (exclusief 21% BTW) per workshop. Dit is inclusief voorbereiding, de kosten voor materiaal en reiskosten.
Het ideale aantal deelnemers is 4-8  per workshop. Minder (en eventueel iets meer) is bespreekbaar.
De duur van deze workshop bedraagt 6 uur.

Locatie:
De workshop zal plaatsvinden bij de organisatie / het bedrijf zelf.

Vervolgaanbod (optioneel):
Is er behoefte aan een individueel gesprek naar aanleiding van deze workshop? Dan kan dat!
Na de workshop vindt er met de deelnemer(s) een individueel gesprek plaats met loopbaancoach Maaike Baars.
Het individueel vervolggesprek per deelnemer kost €150,- per gesprek exclusief BTW en exclusief eventuele reiskosten.  De deelnemer zal gevraagd worden om naar aanleiding van de workshop en het individuele vervolggesprek een kort verslag te maken om vervolgens te bespreken met HR of zijn leidinggevende. Bij dit verslag zal ik een advies voor eventuele vervolgacties rapporteren. Dit gesprek zorgt voor waarborging en opvolging. De duur van het gesprek is maximaal 75 minuten.

Individueel gesprek in plaats van een workshop: Zijn er 1 tot 3 medewerkers, HR, leidinggevende en/of managers die hier meer over willen weten, dan kan dat uiteraard ook. Bij maximaal 3 personen kan er gekozen worden voor individuele gesprekken in plaats van het bij wonen van de workshop. Interesse? Vraag naar de mogelijkheden en de kosten door te mailen aan maaike.baars@prive-werk-balans.nlKosten voor particulieren
Deze workshop vraagt een investering van €350,- p.p. inclusief BTW.
De duur van deze workshop bedraagt 4 uur.Wanneer? in overleg
Waar?  Op de door jou/jullie gewenste locatie
Hoe laat? in overleg
Voor informatie kun je bellen naar 06-48655304 of mailen naar: maaike.baars@prive-werk-balans.nl