Over mij

Mijn naam is Maaike Baars. Wie ben ik?

Misschien is het leuker als familie, vrienden, klanten, opdrachtgevers en collega’s mij omschrijven:

“Enthousiast, motiverend, inlevend, liefdevol en met oprechte interesse in de medemens. Integer, betrokken, geduldig en echt. Maaike kent geen geheimen en durft emoties te tonen. Maaike is echt, ze doet zich niet anders voor dan zij is. Een perfectionist, serieus en iemand die zich graag aan afspraken houdt en die dit ook van anderen verwacht. Zij is een doener, maar denkt wel eerst na over wat het beste voor iemand is. Daarnaast is Maaike ook commercieel, iemand met een netwerk en met grote kennis van de arbeidsmarkt. Maaike is iemand die mensen graag wil helpen “beter” te worden. Zij kijkt verder dan de buitenkant van de persoon en gelooft in het beste van de mens.”

Een super trotse moeder ben ik van een prachtige dochter. Moeder zijn is mijn allergrootste passie. Mijn dochtertje, mijn vriend en onze twee katten zijn voor mij het belangrijkste in mijn leven. Naast een privéleven is het hebben van een baan die echt bij mij en mijn leven past essentieel. Een goede combinatie van beide maakt mijn leven compleet. De baan waar ik jaren naar op zoek ben geweest en de balans die ik in mijn leven zocht, heb ik gevonden. Het was een lange zoektocht met ups en zeker ook downs in de afgelopen 15 jaar. Iedereen verdient deze zoektocht. Het zal je zoveel opleveren en zal veel deuren voor je openen. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen dit geluk, deze rust en een gezonde balans kan vinden. Als je maar de tijd neemt voor deze zoektocht, de zoektocht waarbij je jouw hart gaat volgen.

Het is mijn passie om er voor mensen te zijn die (even) niet zo gelukkig zijn met hun leven op dit moment. Door het delen van mijn ervaringen en door het overdragen van mijn kennis draag ik graag een steentje bij aan jouw geluk. Mijn doel is om zoveel mogelijk moeders te bereiken, te coachen en te adviseren. Met het uiteindelijke doel: RUST, BALANS en een GEVOEL VAN GELUK voor jullie allemaal.

 

Balans privé en werk

We kennen het allemaal wel. We willen een goede ouder/verzorger zijn, maar we hebben daarnaast ook een ambitie. We willen alles goed en zelf doen en we proberen 10 ballen tegelijkertijd hoog te houden. Hoe lastig is dat?

Zelf heb ik ook hiermee geworsteld. Jarenlang deed ik het werk waar ik in ben gerold en dat ging me best goed af. Door erg gestructureerd te werken wist ik vele ballen tegelijk hoog te houden en dat leek mij op het eerste oog gemakkelijk af te gaan. Van binnen voelde dat niet altijd zo. Vele jaren liep ik op mijn tenen. Ik probeerde mijn werk en privéleven zo goed mogelijk gescheiden te houden. Op mijn werk was ik professional en thuis een moeder. Heel gescheiden, terwijl ik het natuurlijk altijd allebei tegelijk ben. En daar ben ik trots op. Wanneer ik ’s ochtends mijn dochter naar school had gebracht, stapte ik snel de auto in en haastte ik mij naar het werk om daar op tijd te zijn. Ik wilde zelf mijn dochter naar school brengen èn wilde laten zien dat ik op tijd kon komen. Ik wilde laten zien dat ik iemand was die alles goed kon combineren. Als de werkdag erop zat, haastte ik mij weer  naar huis, om de oppas zo snel mogelijk af te lossen.  De constante druk om alles goed te doen, zowel op het werk als privé, heeft voor aardig wat onrust en stress gezorgd. Ik wilde graag doorgroeien en ambitie maken, maar door onder andere de vaste kantoortijden waaraan ik gebonden was, zag ik geen mogelijkheden hiervoor. Daarnaast bleef het gevoel knagen of ik wel het werk deed wat ik echt graag wilde doen. Ik bleef twijfelen over de stappen die ik wilde nemen, maar voor mijn gevoel niet kon maken. Ik bleef doen wat ik altijd al deed en zei tegen mezelf dat het zo wel prima was, dat ik blij moest zijn met wat ik had. En dat allemaal was best veel, geloof mij. Toch klopte er iets voor mijn gevoel niet. Er bleef iets in mij knagen. Ik ben van nature iemand die handelt vanuit intuïtie, maar daar luisterde ik niet altijd even goed naar… en daar moest nu maar eens eindelijk verandering in komen.

In overleg met mijn toenmalige werkgever ben ik een opleiding voor loopbaanprofessional gaan volgen. Vragen als “wat wil ik nu echt gaan doen, waar gaat mijn hart naar uit en welke baan past bij mijn kwaliteiten?” kwamen tijdens deze opleiding aan bod. Daar waar ik jarenlang over had lopen piekeren werd mij nu wel duidelijk, mede dankzij de hulp en adviezen van de twee docenten/coaches van deze opleiding. Tijdens deze opleiding heb ik mijn passie en mijn drijfveren gevonden en ben ik mijn hart gaan volgen.  Ik was er klaar voor om mijn pad te gaan volgen, mijn eigen keuzes te maken en om niet te kijken naar de verwachtingen van anderen. Wat was het fijn dat iemand mij kon coachen en kon adviseren, daar waar ik er alleen echt niet meer uit kwam. Ik hoefde het niet meer alleen te doen en dat voelde zo fijn! Jij hoeft het ook niet alleen te doen. Graag bied ik jou mijn hulp, advies en kennis aan. Het is mijn passie om mensen te helpen die er zelf even niet meer helemaal uit komen, die de weg zijn kwijt geraakt en die het gevoel van geluk, rust en balans weer terug willen hebben in hun leven. Ik geloof in 1 + 1 = 3, jij ook?

© 2020 Prive Werk Balans
Powered by FunToStart